Memories of The Invisible

Talk
Fri entré
Sprog: Engelsk

Oplev hukommelsens kreative kraft.

I forbindelse med udstillingen Ars Memoria – Memes for Imagination inviterer Kunsthal Aarhus til en samtale om den kreative proces, som er forbundet med at huske, hukommelsessystemer og eksperimenterende måder at arbejde med ideer.

Kunst og videnskab mødes, når lektor ved Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet Katrine Heimann og billedkunstner Helene Nymann indgår i en dialog om deres fælles interesse for hukommelse, tænkning og kreativitet. Heimann og Nymann vil præsentere Memories of the Invisible, der oprindeligt blev skabt til Tate Modern i London. Her sammenstiller de gamle hukommelsesteknikker med forestillinger og positive scenarier, som en måde at skabe nye fortællinger og interagere med besøgende på. Spørgsmålet er: Hvordan husker man en positiv fremtid?

Vi håber at se dig til en mindeværdig og tankevækkende eftermiddag.

Katrin Heimann er uddannet i filosofi og kognitiv neurovidenskab. Hun er lektor ved Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet, hvor hun kombinerer psykologiske undersøgelser og mikro-fænomenologi (en vejledt selvundersøgelsesmetode) for at undersøge legesyge, æstetiske oplevelser (med fokus på audiovisuelle produktioner og film) og oplevelser af ligegyldighed og engagement.

Helene Nymann (f. 1982) er billedkunstner og tilknyttet Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet, hvor hun arbejder på et kunstnerisk ph.d.-projekt. I sin kunstneriske praksis konstruerer Nymann performative miljøer, hvor levende billeder, lyd og skulptur skaber mulighed for at kunne transformere bevidstheder og skabe større forståelse for fundamentale aspekter ved forståelse og lagring af information og skabelsen af minder. I 2018 modtog hendes projekt Memories og Sustainable Futures: Remembering in the Digital Age Novo Nordisk Fondens Mads Øvlisen-stipendium til kunstnerisk udviklingsarbejde. Projektets vejleder er professor Andreas Roepstorff, og det udføres i samarbejde med Kunsthal Aarhus.

Ars Memoria – Memes for Imagination, Helene Nymann, Kunsthal Aarhus, 2019. Foto: Mikkel Kaldal
Ars Memoria – Memes for Imagination, Helene Nymann, Kunsthal Aarhus, 2019. Foto: Mikkel Kaldal