Ingela Ihrman: Frøen og solen går ned i havet

Performance
Fri entré
Sprog: Dansk

I Kunsthal Aarhus vil Ingela Ihrman opføre den deltagerbaserede performance Frøen og solen går ned i havet i samarbejde med kunstneren Evelina Hartwig og forfatteren Lise Haurum. Performancen, der oprindeligt var på svensk, vil blive lavet i en dansk version under Aarhus Festuge.

Frøen og solen går ned i havet er en performance, som blander yoga og fortællinger for børn og voksne i alle aldre. Lise Haurum fortæller en historie inspireret af den svenske kunstner Elsa Beskows billedbog Solägget (1932). Mens historien bliver fortalt, vil Evelina Hartwig instruere deltagerne i at bevæge deres kroppe i takt med fortællingens forløb sammen med Ingela Ihrman, som vil udføre de samme bevægelser iført et stort frø-kostume.

Historien er en beretning om Evelinas ven, frøen, som på en sommerdag forlader skoven og dens ferskvandssø for at tage en ferietur til havet. Frøen tager en dyb indånding og springer ned i saltvandet. Den støder på forskellige livsformer under vandet, såsom blæretang, muslinger og en måge, men den holder også et vågent øje efter appelsiner.
Performancen tager udgangspunkt i deltagernes krop og sind. Ved at låne bevægelser fra historiens karakterer vil deltagerne sammen med kunstneren lave forskellige yoga-inspirerede stillinger, tage flere dybe vejrtrækninger og rejse under fantasiens overflade.

Børnevenlig begivenhed.

Performancen indgår i udstillingen Leviathan, kurateret af kunstnergruppen Piscine (Anna Ørberg, Mark Tholander og Jens Settergren).