I Saw the Devil / Nicholas Grafia

Performance
Fri entré
Sprog: Engelsk

I Saw the Devil er en performance med spoken word og koreografi skabt af kunstner Nicholas Grafia. Værket er en meditation over den franske entertainer og menneskerettighedsaktivist Josephine Baker, som også var kendt under navnet ”Black Venus”, og hendes liv. Det markerer kunstnerens vedholdende forhandling og visuelle undersøgelse af undertrykkelsens historie, de personer og tvetydige kulturelle fortællinger, som er en del af den, og endeligt deres politiske potentiale og påvirkning på samfundet som hele.

Performancen er første del af en serie af performances og installationer, som forventes at blive vist i Berlin i januar 2020.

Nicholas Grafia (DE, 1990, Angeles City, Fillipinerne) er en af de første udvalgte residenter til et arbejdsophold på MALT AIR. Han har en MFA fra Kunstakademie Düsseldorf (DE). Tidligere har han studeret på Kunstakademie Münster og School of Arts and Cultures i Newcastle (UK), ligesom han også har studeret britisk, amerikansk og postkolonialisme på universitetet i Münster (DE). Hans værker har været udstillet på Shoot the Lobster (New York, US), Museum Ludwig (Cologne, DE),Tramway (Glasgow, UK), Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen Düsseldorf ( Düsseldorf, DE) Dortmunder Kunstverein (Dortmund, DE), PS120 Berlin (Berlin, DE), David Giroire (Paris, FR) Museum of Modern Art (Warsaw, PL) og BOZAR (Brussels, BE).

Courtesy kunstneren
Courtesy kunstneren