AaBKC talk om kunstnerisk forskning​

Talk
Fri entré
Sprog: Dansk

Kunstnerisk forskning er under stærk udvikling i Danmark, og har i de senere år vundet indpas i billedkunsten og på de kunstneriske uddannelser. Men hvad betyder det egentlig at forske i billedkunst, hvordan gentænkes kunstnerisk praksis og forskning i akademisk regi og hvilke samarbejder kan et kunstnerisk forskningsprojekt generere?

Til denne AaBKC Talk diskuterer professor i kunsthistorie Jacob Wamberg fra Aarhus Universitet og ph.d. studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademi David Hilmer Rex, hvilken viden et kunstnerisk forskningsprojekt åbner op for, og hvilke værdier og meningsdannelser et kunstnerisk forskningsprojekt bidrager med.

Samtalen foregår på dansk og der er gratis adgang.

David Hilmer Rex, billedkunstner, er ph.d. studerende med projektet ‘Artistic Practice and Systems Change’, finansieret af Novo Nordisk Fonden og har til huse hos Aarhus Universitet samt Billedkunstskolerne ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Læs mere om forskningsprojektet Primer her

Jacob Wamberg er professor ved kunsthistorie, Aarhus Universitet. Hans forskningsfelt inkluderer posthumane perspektiver i kunstens historie samt teknologi, biologi, visuel kultur og sociologi. Han skriver bl.a. for Weekendavisen og The Nordic Journal of Aesthetics, og har bidraget med en række publikationer og antologier. Jacob Wamberg har tidligere siddet i bestyrelsen for Dansk Kunstkritiker Forening og været med i redaktionen af kunsttidsskriftet Periskop.
Læs mere om Jacob Wambergs forskning her

Primer. Foto: David Stjernholm
Primer. Foto: David Stjernholm