Aarhus Art Prize: Open Call

Open call / Aarhus Art Prize / Solo-prisen, 2023

Nyuddannede billedkunstnere, der indenfor de seneste fem år har afsluttet deres uddannelse på et dansk kunstakademi eller tilsvarende, kan nu søge om at komme i betragtning til Aarhus Art Prize Solo-prisen 2023. Prisen gives til en kunstner med tilknytning til Aarhus.

Aarhus Art Prize hylder den unge billedkunstscene i Aarhus via to kunstpriser, som har til formål at støtte den unge kunst af høj kunstnerisk kvalitet og en levende kunstscene i Aarhus.

Solo-prisen indeholder 30.000 kr. og et års samarbejde med de involverede institutioner, som tilbyder den prisvindende kunstner:

  • brug af Godsbanens værksteder og gæsteboliger
  • kunstfaglig rådgivning og sparring
  • talk, performance, workshop på og i samarbejde med ARoS
  • udstilling i Jyllands-Postens nye domicil på Aarhus Havn og mulighed for at skabe værk til avisen
  • synlighed via sociale medier og i pressen

Forløbet tilrettelægges af prismodtageren sammen med de involverede institutioner.

Tilgå ansøgningsformular (Solo-prisen) her: Aarhus Art Prize 2023

Ved spørgsmål, kontakt: aarhusartprize@jp.dk

Prismodtagerne udpeges af en jury, som består af: Direktør Diana Baldon (Kunsthal Aarhus), leder Kirstine Højmose (Aarhus Billedkunstcenter), Head of Public Engagement
Pernille Taagaard Dinesen (ARoS), direktør Marianne Grymer Bargeman (Godsbanen), udstillingschef Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen (JP/Politikens Hus) og Bestyrelsesnæstformand Karin Salling (Købmand Herman Sallings Fond). Hvert år inviteres desuden et eksternt jurymedlem. I 2023 er det Maria Kjær Themsen (freelance kurator og kritiker ved dagbladet Information).

Støttet af