18.Mar.2015 - 17:00-19:00
  • Event

Unboxing: My Holy Nacho

Jamie Allen

Bernhard Garnicnig

Unboxing: My Holy Nacho er en invitation til at overvære kulminationen af en ét år lang skulpturperformance. Et ukendt objekt skabt “af internettet” vil blive leveret og pakket ud i fuld offentlighed i Kunsthal Aarhus 18. marts kl. 17. Det vil være første gang nogen, selv kunstnerne Garnicnig og Allen, ser kunstværket. Det er en montage, opført som en ferniseringsevent for offentligheden, og en hyldest til den performative onlinekultur, hvor man pakker produkter og gadgets op.

My Holy Nacho er et tidsbaseret, forretningsrettet og tværnationalt kunstprojekt, der har været undervejs i over halvandet år. Det har form af en udveksling mellem to mennesker, som finder nydelse i at misforstå hinanden, og som udnytter de huller, der opstår i deres kommunikation over elektroniske medier, til at skabe et kunstværk. Til værket My Holy Nacho er et enkelt objekt blevet sendt ud til forskellige producenter og værksteder, så forskellige ”processer” er blevet anvendt på objektet. Hver process er på skift blevet hemmeligt udvalgt af de to kunstnere.

Resultatet er et skulpturelt objekt, som består af opbrudte overførsler og fejloversættelser, som finder sted online – selv værkets titel er resultatet af en misforståelse: en fejlagtig opsamling af navnet Moholy-Nagy på en larmende pub i Nordirland, hvor det blev udtalt forkert med en mumlende canadisk accent til en ikke-så-indfødt person fra Østrig.

Hvad er det præcist, der sker, når man trykker på “send” i browseren? Vil det få fabriksarbejderen i et fjernt land til at gå i gang? Vil det forårsage strømsvigt i en lille by tæt på et datacenter? Vil det få de globale økonomier til at blive påvirket? Vil det få nogen til at smile? Der er så meget kraft i den handling, som bliver udløst af et “klik”: til at flytte mennesker, penge, bjerge, materialer eller kunst.

Kunstværket rejser spørgsmål omkring digitalt arbejde, post-digital og digital materialisme. Men det peger også ud mod en større diskussion om det at kuratere og skabe rammer om “kulturelle objekter”, og om hvordan de bliver formet og fremstillet.

Se billederneUnboxing Event: My Holy Nacho

Se video Unboxing: My Holy Nacho from Kunsthal Aarhus on Vimeo.

Produktionen af My Holy Nacho er støttet af Statens Kunstfond og det østrigske Ministerium for Uddannelse, Kunst og Kultur. Projektarkiv og udgivelse af Meka Dávila Freire. Nye tekster af Robert Jackson og Mela Dávila Freie.

Relateret

Related

Jamie Allen

Order: My Holy Nacho