26.Maj.2017 - 31.Dec.2019
  • Udstilling

OUI

RONAN & ERWAN BOUROULLEC

Ronan & Erwan Bouroullec har designet en serie af fire forskellige og komplementære udendørs sidde-installationer i parken omkring Kunsthal Aarhus. Hver installation er en circulær platform lavet af galvaniseret stål.

Installationen tager form som store cirkelformer egnet til at sidde eller ligge på. De forekommer at flyde over jorden, omkransende et træ. Som et fyrtårn hjælper de gæsterne finde vej til et varmt og farverigt lysende sted midt i byen. Begge værker skaber på den måde dialog og forbindelse mellem naturen og gæsterne, der inviteres til at hvile og værdsætte årstiderne, der passerer i træernes skygge

En platform er en stor ring, der omkranser et ildsted. Det er et sted, hvor folk kan samles omkring de varme gløder. Tanken om at tage ilden ind i hjertet af byen minder os om at samles om enorme bål. Når man stirrer indgående i flammerne, giver det anledning til øjeblikke for samvær og kollektiv dagdrømmeri.

Hver sidde-installation har sin egen funktion for hvert øjeblik af dagen og aftenen. Den kan bruges som en piedestal eller som en stor kollektiv bænk og leverer et indbydende sted for afslapning, møder og samtaler med andre.

Ronan og Erwan Bouroullec fra Frankrig er store navne inden for moderne internationalt design. I løbet af de seneste 20 år har brødrene Bouroullec designet et væld af stole, sofaer, borde, lamper, skriveborde, tallerkener, skillevægge, keramik, glas og tekstiler. Bouroullec-brødrene leger med, sammenstiller og udvikler nye materialer og teksturer, og de har fremstillet mange nye design med internationale brands, såsom Alessi, Artek Magis, Samsung, Vitra og sidst, men ikke mindst, de to danske firmaer Hay og Kvadrat.

OUI er produceret i samarbejde med Kvadrat.

26. maj 2017–31. december 2019

Projektet er en del af Kunsthal Aarhus' 100 års jubilæum og er Støttet af Nordea-fonden, Aarhus Kommune, Kvadrat og Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Relateret

Related

Museum uden vægge 2015 - 2017