05.Sep.2015 - 06.Sep.2015
  • Event

DUMP! Workshop

Amy Balkin

Mathias Kokholm

SPURSE

Åsa Sonjasdotter

Anna Tsing/AURA

Etienne Turpin

Cecilia VICUÑA

PAWEŁ WOJTASIK

Kunsthal Aarhus og Aarhus University Research on the Anthropocene (AURA) inviterer til en kunst/forsknings weekend-workshop om forskelligartede livsformer i forurenede landskaber.

Den eksperimentelle workshop rummer præsentationer og gruppeaktiviteter. Workshoppen inkluderer et feltstudie af et tidligere minelandskab i Søby Brunkulslejer, smagning af lokal øl og kartofler, som er dyrket i Kunsthal Aarhus samt en performance og offentlig debat omkring den globale problematik med frø. Under workshoppen vil der også være en filmfremvisning af Paweł Wojtasiks værk Enduring Captivity: Sea Mammals, Pigs, Water Buffaloes samt måltider og samtaler om at forme og forstå nye måder at være i naturer og kulturer på.

For at deltage i gruppeaktiviteterne inviterer vi til, at man indsamler frø og læser Ursula K. Le Guins novelle "The Carrier Bag Theory of Fiction". Lørdag 5. september vil Cecilia Vicuñas Semiya-event danne rammen om udveksling af frø og fortællinger om disse frø. 6. september vil Le Guins fortælling danne udgangspunkt for en samtale, der betragter "carrier bag"'en som den menneskelige civilisation og det fælles livs fundamentale redskab.

 

LØRDAG 5. SEPTEMBER

10.30-11.05
Velkomst og introduktion

11.10-11.45
AURA: Forskelligartede livsformer i Søby Brunkulslejer
Feltforskere kobler kunst, videnskab og naturhistorie sammen for at undersøge mødet mellem flere arter og landskabsforandringer i Søby.

11.50-12.10
ÅSA SONJASDATTER: Mellem planter og politik
Optagning af Adretta-kartofler, som er blevet dyrket i Kunsthal Aarhus hen over sommeren.

Frokostpause

Invitation til at besøge "Multispecies Storytelling", en særlig bogsektion præsenteret i samarbejde med forlaget Antipyrine Books.

14.15-14.25

MATHIAS KOKHOLM: Ting og polis
Den danske redaktør og kurator præsenterer sit arbejde omkring vandalisme og indsamling samt Asger Jorns Skandinaviske institut for sammenlignende vandalisme S.I.S.V.

CECILIA VICUÑA: Artist talk
Den chilenske kunstner præsenterer sit miljøfokuserede arbejde omkring frø og skrald, som hun har foretaget i Chile siden 1960erne.

15.00-17.00
GRUPPEAKTIVITET

TOWN HALL: Semiya 2015
En realisering af Cecilia Vicuñas forslag fra 1971 til den chilenske præsident Salvador Allende - en offentlig indsamling af frø med formålet at dele fortællinger om indsamlede frø, som kulminere i en performance af Vicuña.
NB: Medbring indsamlede frø og fortællinger omkring disse, som du kan dele under mødet!

17.00-17.30 Pause
Invitation til at nyde kartofler og lokaltbrygget øl i Café Kunsthal.

17.40-19.00
PAWEŁ WOJTASIK: Enduring Captivity: Sea Mammals, Pigs, Water Buffaloes
Filmskaberen præsenterer og debaterer sine dokumentarer samt nye arbejde i Indien.

SØNDAG 6. SEPTEMBER

13.00-14.30    
ETIENNE TURPIN: Sedimentality - Seven Homolithic Inquiries
En eksperimentel præsentation/diskussion af syv måder at forstå den antropocæne tidsalder på.

15.00-18.00    
GRUPPEAKTIVITET

Rundbordsdiskussion: Opbygning og nedbrydning af den antropocæne tidsalder med  "The Carrier Bag Theory of Fiction" af Ursula K. Le Guin
En levende og åben workshop omkring alternative fortællinger om mennesket og det fælles liv på jorden.
NB: for at få det fulde udbytte af workshoppen, kan du med fordel læse novellen på forhånd.

16.00-16.15     
AMY BALKIN: En rapport om "A People’s Archive of Sinking and Melting"
Kunstner/forskeren præsenterer optegnelser af forsvindende steder.

18.10-20.00    
SPURSE: Towards a Multispecies Commons
En samling af føde, et måltid, en samtale.

20.00 Champagne
Afslutning og invitation til at se Dana Sherwoods film om vaskebjørne i Florida. Filmen vises i Kunsthal Aarhus´ gårdhave og er kun synlig for mennesker om natten.

Aarhus University Research on the Anthropocene (AURA) er en transdisciplinær forskningsgruppe ledet af Nils Bohr-professor Anna Tsing og professor Nils Bubandt fra Aarhus Universitet, institut for Kultur og Samfund. AURA Research kombinerer socialvidenskab, naturvidenskab og humaniora til at studere "feral biologies" og nye teknologier delt af mennesker og ikke-menneskelige væsner på en beskadiget planet.

Workshoppen er arrangeret i forlængelse af udstillingen DUMP! i Kunsthal Aarhus, kurateret af Elaine Gan (AURA), Steven Lam (Purchase College, NY) og Sarah Lookofsky (Museum of Modern Art, NY).

Du kan allerede nu hjælpe Cecilia Vicuña med at indsamle frø, som vil blive brugt i hendes performance. Se mere om projektet Semiya

Se filmen om DUMP!

 

Workshop: DUMP! Multispecies Making and Unmaking at Kunsthal Aarhus from Kunsthal Aarhus on Vimeo.

Relateret

Related

DUMP! Multispecies Making and Unmaking